vineri, 8 aprilie 2022

Carol cu barba 50 bani

 Semnalez aici,un posibil fals(stampila) sau manipulare incorecta a unui timbru.Este vorba despre o marca de 50 bani ''carol cu barba,impresiune defectuoasa''despre care se stie ca a circulat pentru o perioada foarte scurta de timp. Stampila este:JASSY  22/10. Dupa informatiile pe care le avem,aceasta marca a putut circula decat pana la data de 12/10 sau 15/10 ,ori noi vedem o data ''imposibila'.Atasez marca cu pricina.




4 comentarii:

  1. Mi se pare ca sectorul din dreapta stampilei este reparat sau completat.
    Cele doua cercuri sunt ingrosate. A doua cifra 2 este mai groasa si mai curbata sus decat prima cifra. Literele SY sunt la fel, ingrosate. Probabil ca reparatia stampilei a fost facuta mai tarziu iar cerneala a fost absorbita ca o sugativa. Am sti mai multe daca am vedea cum arata marca la lampa cu ultraviolete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu asta este problema ci data stampilei 22/10 ,aceste marci au avut putere de circulatie pana pe 12/10 sau 15/10,dupa unele cataloage.Deci la acea data nu mai putea sa circule.

      Ștergere
  2. Ce mi-e 15 ce mi-e 20? Doate sa fie o data tarzie,s-au mai gasit stampile timpurii/tarzii fata de cele mentionate prin cataloage si la alte marci.Necunoscute sunt caile...filateliei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posta trimite o circulara prin care spune:De la data de...aceasta marca nu mai are putere de circulatie.Timpurii si tarzii se refera la primele zile si la ultimele zile de circulatie*cu cat mai aproape de aceste zile cu atat mai bine.Nu inseamna circulatie peste ultima zi,este frauda,facatura sau neglijenta.

      Ștergere